Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Woensdag 27 augustus is er een kunstmanifestatie van vooral lokale kunstenaars aan de Botermarkt. Aan het jaarlijkse Kunst op de Botermarkt - Wijk 5 - doen volgende week woensdag zo’n vijftig Urker kunstenaars mee. Beeldhouwers, schilders, knipkunstenaars, naaisters, touwknopers, houtsnijders, nettenboeters… Urk is van alle markten thuis!

Iedereen is tussen elf en zes uur van harte welkom om de plaatselijke (amateur)kunstenaars op de Botermarkt aan het werk te zien. Rondom het centraal gelegen atelier van Geert Weerstand tonen de deelnemers hun kunstwerken, maar nog belangrijker is het dat zij actief bezig zijn, waardoor het werkproces goed in beeld komt. Er wordt tijdens de markt vis gebakken en er zijn andere culinaire bijzonderheden te proeven.

Israël

Christina Bos is één van de deelnemers aan Kunstmarkt op de Botermarkt. Zij wil met het schilderij dat zij op de Botermarkt gaat maken, geld inzamelen voor het werk van kinderarts Elisheva Ronen in Ashkelon. Deze Nederlandse Joodse vrouw helpt zowel Israëlische als Palestijnse kinderen. Christina Bos: ,,Deze vrouw doet bijzonder werk en het zou mooi zijn als wij financieel een steentje kunnen bijdragen. Ik verkoop lootjes voor twee euro, waarmee het schilderij te winnen is.’’ Het schilderij zal een Urker tafereel laten zien, van vijf vrouwen in klederdracht.

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
Advertenties