Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Voor het eerst in jaren heeft de havendienst Urk weer de mijlpaal van 10.000 betalende passanten bereikt in een jaar. Waar de teller de achterliggende jaren tussen de 9000 en 9500 passanten bleef hangen daar wordt dit jaar de doelstelling van 10.000 passanten bereikt. Een bijzonder moment voor de havenmeesters, waarvoor verantwoordelijk wethouder Geert Post naar de haven kwam om de bezoekers Henk en Betsy Kruizinga uit Hoogeveen in het zonnetje te zetten. Namens de gemeente Urk overhandigde hij een mooi pakketje met als hoofdmoot uiteraard vis.

Het jaar 2014 is voor de havenmeesters van Urk wederom een druk jaar geweest. Naast de stroom watersporters die Urk aandoen, is er ook in de werkhaven van Urk altijd de nodige activiteit te noteren. En last but not least is het aantal campers dat Urk aandoet voor een dagje/nachtje nog steeds stijgende. Het jaar 2014 breekt nu al alle records.

Passanten

De Urker haven heeft een prima watersportseizoen achter de rug. De haven van Urk ligt prima in de markt en mag zich inmiddels verheugen in een steeds groter wordende stroom van vaste bezoekers. Sommigen komen meerdere keren per seizoen terug om op Urk vooral een visje te eten. De vaste ligplaatsen zijn alle verhuurd en er is een wachtlijst voor vrijkomende jaarplaatsen.

Werkhaven

Dat Urk een maritiem centrum is met een mooi cluster aan gespecialiseerde bedrijven is wijd en zijd bekend. Dit leidt meer en meer tot activiteiten in de werkhaven door lokale bedrijven. Er is een duidelijke toename van booteigenaren die naar Urk komen voor onderhoudswerkzaamheden of een werfbeurt . De heringebruikname van de voormalige werf Metz door de familie Hoekman heeft dit nog eens een extra impuls gegeven.

Campers

De camperplaatsen op het haventerrein zijn een doorslaand succes. De toeristen komen vooral naar Urk om te genieten van het bruisende havengebied en het naast gelegen winkelgebied. Er is van alles te zien en te beleven vanuit je tuinstoel naast de camper. Daarnaast zijn de winkels heel dichtbij voor het doen van inkopen of het halen van een visje. De middenstanders in Oud Urk profiteren dan ook volop van de campers op de haven. Het jaar 2014 breekt tot nu toe alle records als het gaat om het aantal campers dat een nachtje op de haven komt staan.

Komend jaar

Het jaar 2015 wordt de drukte op het haventerrein naar verwachting nog groter. De verwachting is dat de bouw van de windmolens nabij Urk de nodige drukte in de Urker haven zal geven van in- en uitgaande schepen. Ook staat er het nodige groot onderhoud in de haven gepland in de vorm van de vervanging van de aanvaarvoorzieningen en de aanleg van het historisch plankier. Kortom, ook het komende jaar bruist de Urker haven van de activiteit.

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
Advertenties