Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Donderdag 21 juli 2016 ontving de havendienst van Urk eerder dan verwacht de 5.000e geregistreerde passant in de Urker haven. Het waren Els en Raymond Gommers uit Schoonebeek. In de laatste 5 jaar is deze mijlpaal nog niet eerder bereikt in het seizoen. Vorig jaar kwam de 5.000e recreatieve passant een week later binnen varen.

Burgemeester Pieter van Maaren kwam speciaal voor deze gelegenheid naar de haven om de gelukkige watersporters welkom te heten en een presentje aan te bieden. Ook vanuit Tourist Info Urk was er een warm welkom voor de gasten.

De vroege mijlpaal was voor de havenmeesters een aangename verrassing. Zij hadden juist het idee dat er mede door het matige voorseizoen minder watersporters een bezoek aan Urk hadden gebracht. Wellicht dat de uitbreiding van de haven met een historisch plankier het beeld iets vertekend heeft. Er is dan ook goede hoop dat dit jaar, mede door de aantrekkingskracht van de faciliteiten aan het historisch plankier, weer de magische grens van 10.000 passanten wordt gehaald. Dit mede omdat de schoolvakanties juist net zijn begonnen.

Het bruisende karakter van de Urker haven blijkt voor veel watersporters een reden om een bezoekje aan Urk te brengen. Er is altijd iets te zien of te beleven. Het werk aan de schepen, de activiteiten op de werven, de visserijactiviteiten rondom de IJsselmeervisafslag en dit jaar in het bijzonder natuurlijk de activiteiten rondom de filmopnamen voor de film Dunkirk van regisseur Christopher Nolan. Alles bij elkaar maakt dit dat Urk een aantrekkelijke haven is voor veel watersporters.

Op de foto v.l.n.r. havenmeester Jan v.d. Berg, Els en Raymond Gommers, burgemeester Pieter van Maaren en Tjalling Ruiten namens Tourist Info Urk.

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
  • 10000ste passant in de haven van Urk https://t.co/FUcKlBSyWl
  • Kleine wereld op Urk https://t.co/UiwMxgtubN
  • RT @brouwer_f: Vanmorgen in ‘t Paviljoen Riekelt de Boer mogen toespreken en vooral bedanken voor zijn niet aflatende inzet voor ⁦@Gemeente…
Advertenties