Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Urk - Tom en Tineke ter Velde uit Zaandam werden vandaag verwelkomd als de vijfduizendste recreatieve passant van dit seizoen in de Urker haven. Deze jaarlijkse mijlpaal werd dit jaar vier dagen eerder bereikt dan vorig jaar. Met hun zeilschip De Boekanier komen ze al jaren op Urk.


'Fantastisch!' vinden de Ter Veldes Urk. Elk jaar als ze met hun grotendeels zelf gebouwde boot in de haven van Urk aanleggen, blijven ze er een paar dagen liggen.

De 5.000e passant werd welkom geheten door locoburgemeester Gerrit Post. Hij bood de gasten namens de gemeente een presentje aan. Ook vanuit Tourist Info Urk was er een welkom voor de gasten.

De afgelopen jaren werd de 5.000e passant steeds rond begin augustus welkom geheten. Het ene jaar wat vroeger dan het andere. Dit jaar loopt redelijk in de pas met vorig jaar. Dit heeft vooral te maken met het wisselende weer deze zomer. Ook afgelopen jaar was het tot augustus een erg wisselvallige zomer.

De havendienst hoopt dat de maanden augustus en september vooral zonnig worden met echt watersportweer. Het streven is en blijft om elk jaar 10.000 passanten te verwelkomen in de Urker haven. De laatste jaren is dit niet meer gelukt.

Aan de bedrijfsmatige kant heeft de haven nog steeds te maken met een toenemend gebruik van de Werkhaven. De druk is zelfs zo groot dat de gemeente nadenkt over mogelijkheden extra kaderuimte te creëren in dit gebied.

Havenmeester Riekelt de Boer: 'Net als vorig jaar is het nu ook een zomer met snel wisselende weersomstandigheden. Bij een beetje mooi weer ligt de haven vol. Vorige week was het heerlijk zonnig, de weken ervoor was het wat minder. We hebben goede moed voor de komende periode. Wij zijn er klaar voor, laat het mooie weer en de gasten maar komen!'.

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
  • Sanitaire voorzieningen op de haven gesloten i.v.m. Corona https://t.co/2rlEz5o8FS
  • Vandaag even wezen kijken bij Alumax in Meppel waar onze nieuwe havenboot in aanbouw is https://t.co/CpHIBNAK97
  • RT @TouristInfoUrk: Vandaag de Urker vlag en @visitflevoland vlag gehesen door onze @HavenmeesterUrk. Waor al maar dan duzed jaoren In de…
Advertenties