Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

De gemeente Urk investeert dit voorjaar in de historische Westhaven. Een van de drie aanwezige drijvende steigers wordt i.v.m. ouderdom vervangen. Daar steeds meer historische schepen de weg naar de Westhaven weten te vinden, wordt geïnvesteerd in een nieuwe steiger waarbij meer ligplaatsen beschikbaar komen voor deze doelgroep.

De gemeente Urk wil in de Westhaven het sfeertje van vroeger doen herrijzen. Drie jaar terug zijn daartoe, met dank aan de Provincie, een aantal zogenaamde “vloedpalen” geplaatst in het meest westelijke deel van deze haven. Op de kade is een taanketel verrezen en ook zijn er in de zomermaanden palen aanwezig om netten te drogen. Diverse historische schepen hebben hier inmiddels een vaste ligplaats.

De achterliggende periode is door verschillende partijen geïnvesteerd in de herbouw van de Botterschuur nabij de werf Koffeman. De Botterschuur moet het centrum worden van de activiteiten in en rond de historische Westhaven. Naar verwachting wordt de Botterschuur op de komende Urkerdag officieel geopend en in gebruik genomen.

In het verlengde hiervan maakt de gemeente Urk nu de volgende stap in de verdere ontwikkeling van het gebied door een bestaande steiger voor de watersport te vervangen door een steiger die meer geschikt is voor vaste ligplaatsen ten behoeve van historische schepen. Met de komst van de nieuwe steiger is er de mogelijkheid om meer historische schepen een vaste plaats te geven in het historische deel van de Westhaven.

Verantwoordelijk wethouder Ben Visser ziet uit naar de komende periode: “Met de opening van de botterschuur, de aanstaande thuiskomst van de UK12 en de uitbreiding van het historische deel van de Westhaven maken we met elkaar een mooi plaatje in de Westhaven. De (cultuur)historie van Urk herleeft in de Westhaven met deze nieuwe stap in de opwaardering van het totale havengebied”

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
  • Sanitaire voorzieningen op de haven gesloten i.v.m. Corona https://t.co/2rlEz5o8FS
  • Vandaag even wezen kijken bij Alumax in Meppel waar onze nieuwe havenboot in aanbouw is https://t.co/CpHIBNAK97
  • RT @TouristInfoUrk: Vandaag de Urker vlag en @visitflevoland vlag gehesen door onze @HavenmeesterUrk. Waor al maar dan duzed jaoren In de…
Advertenties