Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Bij Balk Shipyard is deze weken een bijzonder superjacht te zien. Het jacht "Mikhail S. Vorontsov" is een bijzonder plaatje in de Urker haven. Het schip is vernoemd naar de gelijknamige Russische prins en Veldmaarschalk. Over enkele weken zal dit prive jacht worden opgeleverd aan de Russische eigenaar.

De bouw van dit schip is vooralsnog de grootste opdracht ooit voor Balk Shipyard. Nadat de romp is gebouwd door de Dream Ship Victory werf in Turkije is het schip in 2010 afgeleverd in Urker haven voor engineering, afbouw en het optuigen bij Balk Shipyard.

De volledig uit gelamineerd hout gebouwde romp is vooralsnog uniek in de wereld van de superjachten. Op de klassiek ogende romp staat een tuigage van drie aluminium masten en koolstof gieken die tezamen een configuratie van acht zeilen gaan voeren.

Aan bood is ruimte voor 10 gasten en 12 bemanningsleden. De eigenaar heeft een prive decksalon met toegang tot een royaal slaapvertrek met een elegant zithoekje, een bureau en 2 badkamers. Daarnaast is er nog een sauna en gym voorzien van sporttoestellen. Er kan op hoog niveau gekookt worden in de keuken die voorzien is van alle ruimte en techniek met aansluitend een pantry. Een juweel van een schip in de Urker haven.

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
  • Sanitaire voorzieningen op de haven gesloten i.v.m. Corona https://t.co/2rlEz5o8FS
  • Vandaag even wezen kijken bij Alumax in Meppel waar onze nieuwe havenboot in aanbouw is https://t.co/CpHIBNAK97
  • RT @TouristInfoUrk: Vandaag de Urker vlag en @visitflevoland vlag gehesen door onze @HavenmeesterUrk. Waor al maar dan duzed jaoren In de…
Advertenties