Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Havenmeesters

Recreatiehaven - Jan van den Berg

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Werkhaven - Riekelt de Boer

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

Assistent-havenmeesters

Otto Schenk

Hendrik Romkes

Jacob Pasterkamp

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

In de recreatieve havens zijn diverse drijvende steigers aanwezig met ligboxen. De ligboxen zijn allen verhuurd aan vaste liggers. In de zomerperiode kunnen de ligboxen ook door passanten gebruikt worden indien de vaste liggers elders verblijft.

 

Als passant kunt u een ligbox gebruiken wanneer deze op "groen" staat. Staat de box op "rood" (zie foto) dan is dit het teken dat deze box niet beschikbaar is voor passanten. De huurder van de box komt dan op korte termijn terug.

 

Het gebruik van de box door passanten moet wel in overeenstemming bij de lengte van de box. Voorbeeld: Het is niet de bedoeling dat een box van 12-14 meter door een bootje van 7 meter gebruikt wordt. In het geval dat zich dit voor doet, zijn wij genoodzaakt om de minimale lengte van de box in rekening te brengen.

 

Heeft u belangstelling om een ligbox in de Urker haven ter huren, dan kunt u dit melden bij de havenmeester en een aanvraagformulier invullen. Houdt u er rekening mee dat de ligboxen zeer in trek zijn en dat er een wachtlijst is voor toewijzing van vrijkomende ligboxen.

De recreatieve havens van Urk zijn voorzien van een draadloze internetvoorziening van KPN. Voor passanten en vaste liggers is het gebruik van deze voorziening verder gratis. Dit geldt uiteraard ook voor de gebruikers van de camperplaatsen.

Voor het gebruik van het netwerk heeft u wel een inlogcode nodig. Deze krijgt u van de havenmeester bij het betalen van het havengeld.

Bij het havenkantoor beschikt de havendienst over een wasserette. Als bezoeker van de haven of het haventerrein kunt u hier tijdens de openingstijden van het havenkantoor gebruik van maken. Munten voor het gebruik van de wasmachine en wasdroger zijn te verkrijgen bij de havenmeester.

In het havengebied zijn een drietal stenen douche-/toiletgebouwen. Deze voorzieningen zijn primair bestemd voor de passanten in de haven en zijn dan ook voorzien van een toegangscode. De dagelijks wisselende code is verkrijgbaar bij de havenmeester. De douch-/toiletgebouwen worden dagelijks schoon gemaakt. 

Naast de stenen gebouwen huren we ieder jaar ook extra capaciteit in op de Dormakade en de Staverse kade om aan de gebruikersvraag te kunnen voldoen. Deze units hebben geen toegangscode en kunnen ook gebruikt worden door dagtoeristen die met de auto zijn gekomen of de badgasten op het strand.

Het haventerrein van Urk heeft de beschikking over een ruime en gratis parkeergelegenheid. Het parkeren dient plaats te vinden in de daarvoor bestemde vakken. Gaat u voor langere tijd met uw boot weg en laat u uw auto op het haventerrein, overleg dan even met de havenmeester voor de meest geschikte plaats. Dit in verband met eventuele evenementen of andere activiteiten waarbij uw auto in de weg kan komen te staan.

 

Het is niet toegestaan om vrachtwagens te parkeren op het haventerrein. Daarvoor verwijzen wij graag naar het nabijgelegen bedrijventerrein Lemsterhoek.

 

Voor touringcars geldt dat zij na het afzetten van hun passagiers een geschikte wachtplek kunnen zoeken op het middengedeelte van het haventerrein.

In het havengebied hebben we de beschikking over 20 camperplaatsen. De camperplaatsen zijn uitstekend gelegen in het centrum van Urk. De supermarkt, viswinkel en restaurants zijn op loopafstand aanwezig. Een prima plek voor een tussenstop tijdens een rondreis met de camper.

 

De camperplaatsen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers aan Urk. U kiest zelf een vrije plaats uit en de havenmeester komt later langs om het staangeld af te rekenen. De camperplaatsen op de haven zijn in principe beschikbaar om te verblijven voor 1 nacht.

 

Wilt u langer op Urk verblijven, dan verwijzen wij u graag door naar recreatiepark "Hazevreugd" aan de Vormtweg. Het verblijf op de camperplaatsen kost 15 euro per camper (inclusief toeristenbelasting). Daarnaast rekenen wij 1 euro aan servicekosten.

 

Het is niet toegestaan om met een camper buiten de aangewezen plaatsen te verblijven. In geval de camperplaatsen al bezet zijn, verwijzen wij u graag door naar recreatiepark "Hazevreugd".

 

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
Advertenties