Menu
Belangrijke informatie

De havendienst is 24 uur per dag bereikbaar, bij calamiteiten:
06-22848019

Adres:
Burgemeester J. Schipperkade 4
8321 EH URK
Tel. 0527-689970

Telefonisch bereikbaarheid Havenmeesters:

Recreatiehaven 

tel: 0527-689971 of 06-53357397

Beroeps-/Werkhaven 

Tel: 0527-689972 of 06-22305608

 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marifoon kanaal: 12

Twitter: @havenmeesterurk

Algemeen

De IJsselmeervis wordt vooral per schip aangevoerd in de Urker haven en verhandeld via de IJsselmeervisafslag Urk. Deze afslag ligt in het havengebied. Dit is nog het "oude systeem".

Na de verhuizing van de zeevisafslag naar het industrieterrein bleef de IJsselmeerafslag achter in het oude gebouw aan de haven. De IJsselmeervisserij speelt een grote rol in de historie en cultuur van de Urker gemeenschap en in 1997 is de gemeente begonnen met het maken van plannen voor een nieuwe IJsselmeerafslag.

 

Tijdens de Urkerdag van 2001 is de nieuwe afslag aan de haven geopend. De IJsselmeerafslag voldoet aan alle moderne eisen. Hierdoor is er een toename in de aanvoer gekomen. visser met palingBehalve Urkers voeren ook vissers uit Harderwijk, Lemmer, Hindelopen, Enkhuizen en Volendam hun vangsten aan bij de afslag.

 

Openingstijden

De IJsselmeervisafslag Urk is op gezette tijden geopend voor publiek. In het voorjaar is dit in de regel ´s middags na de lunch. Vanaf 13.30 uur wordt de aangevoerde vis gewogen en geregistreerd. Vanaf 14.00 uur wordt de vis verkocht in de mijnzaal. Het is altijd weer leuk om te zien hoe het proces van vraag en aanbod verloopt tijdens een veiling.

 

Publiek is welkom bij deze afslagactiviteiten mits men niet in de weg loopt, rookt of spuugt in het gebouw en stil is tijdens de veiling.

 

Groepsbezoeken zijn mogelijk buiten de handelsactiviteiten om. Voor meer informatie over de mogelijkheden verwijzen wij u naar: www.touristinfourk.nl

 

 

Plattegrond

Twitter @Havenmeesterurk
  • @henrikolk Maar dat blijven we ook zeker doen hoor Dit is gewoon extra voor passanten die in de haven komen als wij… https://t.co/5EqZL6zwqz
  • Vanaf vandaag kunnen passanten ook zelf het havengeld afrekenen door de QR code op de stroompalen te scannen Na bet… https://t.co/TKUsAcZlZl
  • De kotters in de haven van Urk wachten op beter weer https://t.co/4a71BJt6Mi
Advertenties